Korosta ja vältä

Miten voit pukeutumisessa korostaa hyviä puoliasi ja häivyttää huonoja?

Konstit ovat loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisia. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että yksityiskohdat tuovat aina esiin kyseisen vartalon osan. Eli jos sinulla on leveä lantio, vältä lantiolle tulevia yksityiskohtia esim. taskuja, vöitä tai vahvaa, esiin pomppaavaa väriä tai kuvioita vaatteessa. Vältä myös lantion leveimmälle kohdalle päättyvää yläosaa, koska päättymiskohtaan tulee aina vaakaraita. Sen silmä erottaa. Vaakaraita leventää.

Sama pätee hihoissa: jos olet rintava, älä käytä yläosaa, jonka hiha loppuu juuri siihen rinnan leveimmälle kohdalle tai laukkua, joka jää rinnan korkeudelle. Vältä myös vahvaa kuviota tai väriä korkeimmalla kohdalla. Simppeliä, vai mitä?

Toisin päin: jos haluat korostaa kapeaa vyötäröä, käytä vyötä, vyötärölle päättyvää yläosaa jne.
Tai jos haluat korostaa kaunista dekolteeta, älä peitä sitä korkeilla kauluksilla tai ylisuurilla koruilla, vaan korosta kauniilla, maltillisen kokoisilla koruilla ja erikoisilla päänteillä, jotka kiinnittävät katseen.

Olen huomannut, että ongelmaksi joillekin asiakkaille osoittautuu se, etteivät he näe itsessään yhtään hyvää puolta, mitä korostaa. Silloin ammattilaisen apu on korvaamaton. Me pyrimme siihen, että annamme asiakkaalle rehellistä palautetta koskien erityisesti hänen kauniita puoliaan.

Joku aiempi huono kokemus, ehkä jo lapsuudessa, on voinut jättää jäljen, väärän ajatuksen itsestä, jota ei osaa edes kyseenalaistaa. Esimerkiksi eräs asiakas valitteli, että mekko näyttää hänen päällään kamalalta, koska hänellä on niin paksut pohkeet. Annoin hänelle välittömän palautteen sanoen, että mekko näyttää oikein hyvältä hänen päällään; hänen pohkeissaan ei ole mitään vikaa.

Ollaan, siskot, rohkeita kannustamaan ja tukemaan toisiamme, antamaan hyvää palautetta silloin, kun on tilaisuus. Moitteita meistä jokainen saa riittävästi, jos ei toisilta, niin itseltämme.

Tämän blogin aiheeseen liittyen voit halutessasi olla minuun yhteydessä.

Laita viestiä osoitteeseen info@virpikatariina.fi.
Olisi kiva kuulla, mitä ajatuksia blogini sinussa herättää.

Kaunista syksyä toivotellen,

Virpi

Jaa tämä julkaisu